Zo kies je een goede prepaid simkaart

Tegenwoordig kun je van alles online shoppen: van tassen tot aan laptops en van sanitaire producten tot aan lampen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Tegenwoordig hebben we allemaal natuurlijk een telefoon, en hier hoort een geschikte simkaart bij. Voor de prepaid gebruikers is het voordelig om een prepaid simkaart online aan te schaffen. Hierbij is het handig om te weten waar je op dient te letten om tot een geschikte keuze te komen. Lees in dit artikel hoe je een goede prepaid simkaart kiest!

Vergelijk prepaid simkaarten van providers

De allerbeste tip om tot een geschikte herlaadkaart te komen, is door de prepaid simkaarten van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Hierbij let je vooral op het volgende:

  • Tarieven: Natuurlijk zijn vooral tarieven van providers belangrijk. Je laadt je simkaart natuurlijk met een bepaald tegoed op, maar hoeveel betaal je per MB, belminuut en sms? Het is van groot belang om dit te weten, want vooral op de lange termijn bespaar je veel geld door voor een goedkope prepaid provider te kiezen.
  • Welke aanbieders hebben voordeligere bundels? Indien je graag voor een prepaid bundel kiest, is het interessant om te weten bij welke provider je voordelig uitkomt. 
  • Is er sprake van een starttarief?

Door simkaarten van providers te vergelijken, kom je voordeliger uit en kies je voor een geschikte simkaart. 

Ervaringen met providers

Ervaringen met mobiele aanbieders spelen een belangrijke rol bij het maken van een keuze. Heb je eerder een provider positief ervaart, dan is het logisch dat je eerder ervoor kiest bij deze provider weer een simkaart aan te schaffen. Heb je juist mindere ervaringen met een specifieke provider, dan is het logisch dat je hier minder snel voor kiest.

Let bij dit punt vooral op het volgende:

  • De betrouwbaarheid van een provider. 
  • De klantenservice: is deze aanwezig en goed te bereiken?
  • Betrek ook ervaringen van mensen in je omgeving.

Let op andere prepaid functies

Verder is het verstandig om op andere prepaid functies te letten. Een voorbeeld hiervan is de geldigheid van je simkaart. Hoe lang blijft een simkaart geldig, voordat deze door bijvoorbeeld inactiviteit permanent wordt geblokkeerd? Hierbij is ook de houdbaarheid van je beltegoed van belang.

Een ander voorbeeld is nummerbehoud. Het is natuurlijk fijn als dit gewoon probleemloos en kosteloos mogelijk is.

Door op dit soort dingen te letten, kom je uiteindelijk tot een geschikte simkaart die bij je past en ook nog eens voordelig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *