Trouwpak dragen in andere situaties?

Uw trouwpak, dat u misschien al jaren geleden op maat hebt laten maken. Het pak dat u droeg terwijl u uw grote liefde het jawoord gaf. Toen met veel zorg uitgezocht, en nu hangt het in de kast. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, maar wel begrijpelijk. Het is toch een drempel om het pak uit de kast te halen en te dragen op andere bijeenkomsten. Wij hebben de beste tips om uw trouwpak te restylen en op een ander moment te dragen. 

Op kantoor

Als u in de gelegenheid bent om naar kantoor een pak aan te trekken, zijn de losse onderdelen van het trouwpak een mooi onderdeel van de gehele outfit. Het is daarom ook het slimst om het pak te zien als losse elementen. U heeft een pantalon, jasje en wellicht een vest. 

Een trouwpak wat u in de zomer hebt gedragen, met een frisse kleur, kunt u goed combineren met wit- en aardetinten. Draag bijvoorbeeld een rode pantalon met een wit linnen overhemd. Het linnen maakt de outfit niet alleen zomers, maar ook casual, omdat de stof een lichte kreuk bevat.

Heeft uw trouwpak een donkerbruine of -groene kleur? Dit is mooi om te combineren met een donkerblauw jasje, maar met een jeans is ook zeker mogelijk. 

Een andere bruiloft

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een andere bruiloft? Dan kan u het trouwpak zeker weer uit de kast trekken. Let wel op dat u met uw trouwpak niet boven de bruidegom van die bruiloft stijgt. Het is natuurlijk zijn bruiloft, en onder de overige gasten moet geen verwarring ontstaan over wie er eigenlijk gaat trouwen. Minder onderdelen van het gehele pak dragen is hiervoor de perfecte tip. Draag het pak tweedelig en kies voor andere accessoires dan die u op jouw dag droeg. Zo kunt u een rustig geheel creëren zonder dat er twijfel over de bruidegom veroorzaakt wordt. Één laatste tip: let wel altijd op de dresscode, als het pak hier niet in past, is het overwegen van een andere outfit de beste optie. 

Diner

Een etentje geeft u de mogelijkheid om uw trouwpak uit de kast te halen. Niet de gehele outfit, inclusief accessoires, maar onderdelen van het pak kunnen een mooie outfit creëren. Kies voor het tweedelige pak, deze kunt u combineren met een fijne coltrui. Ook de combinatie met een jeans en overhemd is perfect voor een gezellig diner. Door de kraag niet helemaal tot boven te knopen en de mouwen een beetje op te rollen, zorg je voor een informele look. Ook is hier de optie tot het dragen van sneakers als je liever voor een sportieve look gaat, maar een loafer kan ook als u voor klassiek kiest. 


Wilt u graag uw trouwpak weer gaan dragen, maar weet u na deze tips toch nog niet helemaal hoe u dat het liefst doet? U kunt altijd langskomen bij Pakkend-Amsterdam, onze tailors helpen u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *