Wat is mouwlengte 7?

Mouwlengte 7 is een aanduiding voor de lengte van een mouw. Deze mouwlengte is gericht op ‘extra lange mouwen’. Mouwlengte 5 is de meest gebruikte mouwlengte in Nederland en betekent dat de lengte van de mouw tussen de 50 en 59 centimeter is. Mouwlengte 7 is tussen de 70 en 79 centimeter lang, maar de meest gangbare mouwlengte is 72 centimeter.

Waarom mouwlengte 7?

Nederlandse mannen hebben een gemiddelde lengte van 183 centimeter. Hiermee zijn wij het langste volk ter wereld. Ook de wat langere man vindt het prettig om kleding op maat te dragen. Daarom is er kleding ontwikkeld met mouwlengte 7. Lange mannen willen ook overhemden die de juiste lengte hebben. Vaak zijn de overhemden echter veel te wijd en sluiten ze niet mooi aan. Bij bovenkleding met mouwlengte 7 is de kleding langer, maar niet breder. Hierdoor sluiten de overhemden goed aan bij lange mannen.

Aangepaste ruglengte

Bij mouwlengte 7 wordt niet alleen aan de mouwen gedacht, maar ook aan de ruglengte. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit als je overhemd steeds uit je broek schiet, maar het is ook nog eens erg vervelend. Telkens weer je overhemd goed in je broek stoppen, gaat namelijk al snel vervelen. Een overhemd met de juiste lengte blijft gelukkig wel goed op zijn plek zitten. Wanneer je lang bent, is een overhemd met mouwlengte 7 daarom een ideale optie.

Strijkvrije mouwlengte 7 overhemden

Tegenwoordig worden er steeds meer strijkvrije overhemden gemaakt. Dat soort overhemden zijn gemaakt van een speciaal type katoen, waardoor ze niet kreuken tijdens het wassen. Wanneer het overhemd met mouwlengte 7 uit de was komt, hoeft je alleen nog maar de manchetten van de mouwen en de boord glad te strijken. Daarna kan het overhemd hangend drogen. Als het droog is, kan het meteen opgeruimd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *